معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در پي بخشنامه جديد مخابرات براي دريافت هزينه رانژه خطوط ADSL از شرکتهاي ارائه دهنده اينترنت - هزينه تغيير مسير زوج سيم تلفن منزل مشترک- اين بخشنامه را مجاز عنوان کرد.
شرکت مخابرات ايران با ابلاغ بخشنامه اي به شرکتهاي مخابرات استاني، اين شرکتها را مجاز کرد بابت رانژه کردن خط اينترنت- تغيير مسير زوج سيم تلفن منزل مشترک - از PAP ها هزينه دريافت کنند.
اين بخشنامه که پيرو توافق با شرکتهاي مخابرات ايران و نمايندگان شرکتهاي PAP صورت گرفته است شرکتهاي مخابرات استاني را مجاز ميکند براي رانژه کردن خطوط مشترکان ADSL اين شرکتها با توجه به مدت زمان اجراي رانژه، هزينه خدمات دريافت کنند که اين هزينه ميتواند براي رانژه کردن 24 ساعته، 48 ساعته و 72 ساعته اتصال خطوط مشترکان متفاوت باشد که با توجه به نياز شرکتهاي PAP هزينه آن بايد به مخابرات پرداخت شود.
حسن رضواني، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي درباره بخشنامه ابلاغ شده از سوي شرکت مخابرات ايران به شرکتهاي مخابرات استاني، عنوان کرد: اين بخشنامه با توافق شرکت مخابرات ايران و شرکتهاي PAP و با هدف تسهيل فرآيند ارايه خدمات به مشترکان ADSL تهيه شده است و مشکلي از اين بابت وجود ندارد.
وي با بيان اينکه مخابرات ايران مجاز است که با توافق با شرکتهاي PAP براي ارايه بهتر خدمات و امکانات ADSL بخشنامههايي صادر کند، عنوان کرد: دريافت هزينه براي رانژه خطوط ADSL طبق توافق با PAP ها صورت گرفته و غيرقانوني نيست.
معاون رگولاتوري با تاکيد براينکه چنانچه شرکتهاي PAP نسبت به اين موضوع اعتراض دارند بايد موضوع را به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گزارش دهند، در پاسخ به اين سوال که بخشنامه مذکور برخلاف آيين نامه تعاملي مخابرات و PAP ها نخواهد بود، گفت: براساس اين آيين نامه مخابرات و PAPها مجاز هستند با توافق دوطرفه در ارايه و دريافت سرويس و امکانات تعامل داشته باشند.
به گفته رضواني اين بخشنامه ارتباطي با قيمت اينترنت مشترکان نهايي ندارد و شرکتهاي PAP مجاز نخواهند بود بابت هزينه رانژه از مشترکان مبلغي دريافت کنند.
گفتني است، ابلاغ بخشنامه از سوي شرکت مخابرات ايران به شرکتهاي مخابرات استاني براي دريافت هزينه بابت رانژه کردن خطوط مشترکان شرکتهاي اينترنتي در حالي است که طبق آيين نامه تعاملي مخابرات و شرکتهاي PAP – آيين نامه 97 کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات- تا پيش از اين شرکت مخابرات موظف بود که ظرف 72 ساعت نسبت به رانژه کردن خط مشترکان PAP و به صورت رايگان اقدام کند.
يکي از مديران شرکتهاي مخابرات استاني در اين باره گفت: متوسط دريافت هزينه رانژه از شرکتهاي PAP به ازاي هر خط مشترک حدود 4 هزار تومان خواهد بود و مخابرات بابت رانژه کردن خطوط مشترکان شرکتهاي PAP بالغ بر 8 هزار تومان هزينه متحمل ميشود که با اجراي اين بخشنامه نيمي از اين هزينه را شرکتهاي PAP پرداخت خواهند کرد.